onsdag 12 maj 2010

trädgårdsträning och mattematikÄlskar ju mattematik å uträkningar, men denna gången blev det kanske för mycket:-)


57 säckar jord a´25kg blir 1425kg att lyfta i skottkärran och köra på plats, för att sedan lyftas ur igen, alltså 2x1425=2850 med andra ord nästan 3 ton lyft på en dag:-) spikmattan satt som en smäck sedan kan jag lova!


Men oj vad skönt när det var klart! Prima ekologisk jord från toppen till botten. Nu blir det till att så i en varm jätte, bädd i min Potager. Rödbetor, Palsternackor, Squash, Lök mm ska det bli.

Betongen kommer att värma gott tror jag och hoppas på underverk. I mina lådor med glas har vitlöken kommit långt och den fleråriga Rucolan är ordentligt på gång. Rabarberna har redan fått bli till paj även om det gick mängder till 3 små pajer, så var det himmelskt vill jag lovaAnnars vill våren dra ut på tiden, så jag passar på att åka lite skidor i helgen, å hoppas att det grönskar lite mer på måndag, ha det gott alla

6 kommentarer:

 1. Visst blir det lätt mååånga säckar. Den bästa träningen av alla (intalar jag mig själv i alla fall för att slippa träna annat... :-)) Antar att du fått pallen hemkörd!? Så har jag beställt också några gånger - vilken fröjd att slippa åka fram och tillbaka med släpvagnen för att hämta... Förut när Coop låg i Bydalen hade jag ju såå nära till jord och annat. Nu är det Birsta som gäller...

  Åker du skidor fortfarande....:-) Oj, oj, du är verkligen en inbiten skidåkare... :-)

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Hade ju hoppats på att få tag i storsäck, hemkört men tyvärr var det svårt. Hämtade själv, men med traktor så gick det att ta pallarna hela.

  Egentligen skulle ju skidorna vara undanställda nu ett tag, men med 25 cm nysnö i Åre går det inte att motstå, inbiten eller tokig är jag nog.
  Firar ju tom midsommar på skidor, då i Riksgränsen;-)

  SvaraRadera
 3. Å då ska jag med knipsa av våra små rabarber i eftermiddag till en paj! Mummmms!!

  SvaraRadera
 4. Den lådan svalde många säckar jord.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Ja, redan rabarber, utan svart hink som jag brukar göra!
  Ja många säckar jord, lite för många, men oj vad det ska växa,-)
  Kan tom plantera ett träd där i om jag skulle få för mig!

  SvaraRadera