onsdag 8 juni 2011

Romo Trädgård


Romo Trädgård är en riktigt fjällnära och ekologisk trädgård belägen mellan Åre (15 km) och Järpen (10 km). Som odlar blommor, kryddor och grönsaker utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer, å det gillar jag!!!


På våren kan man köpa plantor från växthuset och i slutet på sommaren grönsaker och ägg i gårdsbutiken. Å äggen är guda goda, för om dagarna går hönorna fritt på gården och sprätter. Här finns även perenner och en del fruktträd och buskar för fjällklimat:) underbart!


Karin berättar att det känns meningsfullt att odla egna grönsaker, fulla med smak och näring, till sig och sin familj och göra det möjligt att erbjuda nyskördade grönsaker och gårdsägg till närområdet. Grönsaker som odlas på ett bra sätt och som inte tappat smak och vitaminer/mineraler av transporter och lagring


Växthuset har öppet från mitten på maj och juni ut. Måndag till Fredag kl 12:00 till 18:00. Lördag- Söndag 12 till 16 under Maj och Juni. Här finns också Åre Hundhotell som har öppet, året runt! 


Hur trevligt som helst att besöka, med kaniner, höns och ankor, en upplevelse

http://www.romotradgard.se/index.html

3 kommentarer:

 1. Låter helt fantastiskt!! Det är fint att det finns såna ställen. Drömmer om att ha höns någon gång. T o m maken tycker det skulle vara en bra idé. Men inte där vi bor nu, måste flytta i så fall.....

  Men du.... du visar väl lite englands-bilder!!!!!!!! :-)))))))

  ....please......!!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Det där gillar jag....
  Har många gånger funderat över varför det är så många med trädgårdsintresse som inte odlar något eget ätbart...man behöver ju inte vara helt självförsörjande men lite egenodlat borde alla ha tycker jag! Grönsaker är ju perfekt att odla i pallkragar, lät som en plätt:)
  Må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jo du kära Charlotte visst kommer Englandsbilder:) så många att du kommer att tröttna gissar jag fniss

  Tycker precis som du Billan!

  SvaraRadera