måndag 1 oktober 2012

en jämtländsk pärla

 Ett trädgårdsbesök som gav mig feber. Så galet vackert att lyckokänslorna slog knockout på mig där på ödsliga landsbygden. Uppjagad och febrig efteråt. Så kan det gå:) Ägarinnan har skapat den ur berget bara för sin egen skull. På en föreningsresa stannade bussen torts det där för en premiärvisning,  lyckliga jag hade turen att vara med då. Men ägarna vill absolut inte synas eller höras med den. Synd tycker jag, eftersom många trädgårdar i norr går samma öde till mötes. För själva läser vi nog alla en och annan tidning och trädgårdsbok kan jag tänka, går på trädgårdstramp... Men eftersom det inte rådde fotoförbud, och flera av besökarna redan visat bilder därifrån, så här är mina bilder från denna otroligt fina trädgård någonstans i Jämtland.  /Marie


19 kommentarer:

 1. Ja absolut en trädgård som skulle berikas av dess skapare och deras historia till trädgården, det är synd när man har så vackra pärlor att inte vilja visa den hel.

  SvaraRadera
 2. Väldigt många vackra blickfång! Fint fotade också! Helt klart en väldigt personlig trädgård! Men jag fattade inte texten riktigt, vad går trädgården till mötes?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ruben: den går till mötes att den kanske aldrig mer får ses av andra, så som vi fick, att den inte syns i tidningar.. att den bara är för skaparen, inte kan få inspirera andra. Kanske ändrar de sig, kanske kommer det en dag en fotograf som visar den med rättvisa bilder, vi får hoppas att de då ändrar sig.

   Ja precis Hannu, det är ju människan och historien bakom som är det fina med en trädgård.

   Radera
  2. helen säterberg2 oktober 2012 08:34

   Makalöst vackert !!!:-)

   Radera
 3. Så himla fint! Tack för att du visade dessa bilder.

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Måste bara titta in igen - och njuta! Det är ju så makalöst vackert! Tur, att du kunde visa de här bilderna!

  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Otroligt inspirerande bilder du visar. Jag kan ju bara uppmana alla trädgårdsägare i norra halvan av landet att dela med er av era trädgårdar till oss andra! Det behövs verkligen som motvikt mot alla zon 1-2-trädgårdar som syns i media...

  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow, vilken ljuvlig trädgård det ser ut att vara och vilka fina bilder du har tagit. Jag blev helt såld på stigen med sten och plankor.

  Gillar också dina dammar med mossa!!!

  Kram, kram
  Maria

  SvaraRadera
 7. Sanslöst vackert! Och väldigt supersnygga bilder du tagit! Men jag måste nog säga att jag tycker att det är ok att trädgårdar inte visas upp för folk, jag kan förstå att man inte vill bygga sin trädgård för att andras skull. Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 8. Jag blev också heeelt tagen då jag besökte den trädgården förra sommaren! Den är helt underbar!

  Jag kan förstå de som inte vill visa sina trädgårdar, för det är ju (tycker jag) att på något vis visa en del av sig/sin personlighet/själ. Jag visade trädgården i somras för första gången och tyckte det var väldigt läskigt innan - men det var ju hur kul som helst! Visst vore det roligt om fler på våra breddgrader kunde visa sina trädgårdar, för vi behöver inpiration från vårt klimat också.

  Tack för att du visar upp bilder från din fina trädgård!

  /Helena

  SvaraRadera
 9. Håller med det är en riktig pärla!! så fin och stämningsfull med pynt helt i min smak.
  Vilken tur du har som hamnade där och kunnde dela med dej av dina fina bilder.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Så finstämd och naturalistisk!!!
  Tack för titten/ Luna

  SvaraRadera
 11. Väldigt, väldigt fint! Tack för att du visar!

  SvaraRadera
 12. En sån vacker trädgård!!! Förstår dina känslor. Tack snälla för att du visade. Kanske öppnar de sin trädgård vid något fler tillfälle också. Man kan ju alltid hoppas :-))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 13. Du är en fantastisk fotograf! Jag tycker mig känna mystiken och tystnaden genom dina bilder. Underbar trädgård!

  SvaraRadera
 14. Vilken pärla och så vackert du visar den!
  Kul att du gillar vår nya trädgård det kommer mera lite här och där som du förstår.
  Bla i Claus D bok som kommer nu i november.
  Blir alltid lite extra glad när du tittar in.
  Har haft svårt att hitta in till dig för länken har varit så konstig.
  All gott till dig
  Annika

  SvaraRadera
 15. Tack för de fina bilderna! Verkligen mycket att njuta av och få inspiration från.

  SvaraRadera
 16. Så himlans vackert! Underbart!
  Jag hittade hit via blogglistan på Kråks stuga. Alltid roligt med nya trevliga bloggar! Gillar verkligen vad jag ser här!

  Kramen!

  SvaraRadera
 17. Hej Marie,

  Var länge sen jag hälsade på i bloggvärden men nu har det lugnat ner sig på jobbfronten och att börja blogga är ett sant hösttecken för mig.

  När man har många bloggar att vilja titta på tar man kanske de färskaste inläggen först men så såg jag din första bild och blir ju helt betagen. Vilken fantastisk trädgård! Förstår hur du kan ha känt. Måste gå tillbaka igen om titta på alla dina bilder. Makalöst.

  Ha det gott
  Kristina

  SvaraRadera