måndag 24 september 2012

mossa och frosting ;)

Dammarna har fått en inramning av mossa från vår egen skog. Inspirerad av Chelsea skulle jag gärna haft kuddmossa, men tänker att den naturliga mossan i min närhet, nog trivs bättre och passar bättre in. Sedan undrar jag ju hur man får tag i kuddmossa utan att skövla naturen... Hur som så älskar jag det trolska med mossa och vatten i kombination.. I mossan växer vit Ormöga och Grönliljor. I vår kompletterar jag nog med snödroppar in greeen.  Höst minst sagt. I natt hade vi första frostnatten (om man inte räknar knäppen vi hade i juli...) en bra bit in på dagen hade vi ett par minus. Men även det som låg lite deckat i morse har repat sig. Och Hortensiorna som har stått sedan tidigt i våras( fick lite frost även då) står fortfarande såå fina. Lite mindre vita nu och mer gröna i stället. Gör ingenting, utan matchar våra gröna dörrar himla bra.
 Å tänk att tomaterna fortfarande är så fina, nu är det ju frågan om det blir mer förståss. Tjockt ull täcke under natten behöver ligga även om dagen nu är jag rädd. Men tack tomater för denna goda sommar:)


Lönnbräcka! Å sagolikt vacker i höstskrud. Nyplanterad som allt annat här;) så jag vet inte om den kommer att trivas. Ska vara lite kinkig har jag hört, vi får se. Över lever den så blir de tre ännu fler

14 kommentarer:

 1. Ah, tycker det är så vackert med järn, mossa och vatten. Otroligt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt med mossan där vid vattnet. Verkligen läckert sätt att plocka in naturen i trädgården.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så snyggt med vattnet, järnkanterna och mossa! Är så imponerad, det är stramt och snyggt men ändå så mysigt.
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Läckert! De svarta stolparna och vattnet, Me like!

  SvaraRadera
 5. Med vilken träffsäker stil du designar din trädgård Marie!!!! Dina dammar är makalöst fina. Å med mossan till. Harmoniskt och ja, bara så himla skitsnyggt!! Anar att Uffe N:s stil ligger bra till i din inspirationsbank. Så vackert med de ljusa trädetaljerna till allt det svarta också. Mmmm.... Gu' så himlarns duktig du är!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 6. Tjusigt! Funderade genast var vi kan ha skogens mossa...:)

  SvaraRadera
 7. Väldigt vacker lundbräcka, och med frosten blev den ju ännu vackrare! Känner inte till den växten, så jag skall googla på den. Din bild gjorde mig intresserad av den.
  Verkligen fint med mossa intill vattnet! Tror inte det skulle bli vackrare med någon annan mossa, så var nöjd med det som det är, tycker jag! ;-)
  Snart får vi nog frost här också, temperaturen kryper neråt.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Oj vilka fina bilder. Ursnyggt med det svarta och de ljusa möblerna verkligen.
  /iet

  PS. IG: Toratora42

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder! Hoppas att mossan vill trivas, det verkar lite tricky att få till e rätta betingelserna :)
  Tjing

  SvaraRadera
 10. Härliga höstbilder från fjällträdgården. Det är så roligt att se hur det går för er. Jag vet att jag själv inte är så aktiv på min bloghimmel just nu, men ska ta mig i den berömda kragen.. Kramar och tack iallafall för att du så fint delar med dig.

  SvaraRadera
 11. Snyggt, snyggt, snyggt! Mossa, mmm... Men det går inte att ha här för koltrastarna bara sprätter upp den, grrr!
  Ha det bra!
  /Katarina

  SvaraRadera
 12. Vackert! Lönnbräckan ser fin ut, hoppas att den behagar att trivas. ha en fin söndag!

  SvaraRadera