måndag 29 oktober 2012

Hej du vinterland


Så var den då äntligen här, den ljusa ljuva vintern
Både jag och granhäcken trivs då;)
Första snön kom redan 7 oktober,  men den försvann och ny kom, precis som det brukar vara. Men nu har vi nog vintern här på riktigt. Skönt även om allt som var planerat att hinnas med inte hanns med...
Lite tradition i det med, inte sant! Även när den kommer som den ska vintern. Känns väldigt bra med ett skyddande täcke nu när vi haft temperaturer runt -10. Men så Älskar jag ju snö:)
I helgen var glädjen över snön på Åre torg stor:)

Lärken hade precis gått i höst när vintern kom, hoppas hoppas verkligen att den klarar sig ändå.Gläds åt att den fått 2 fina kottar, drömmer om tider då det finns så många att jag kan ta in hela kvistar i vas..

Sista projektet blev att först rätta till det som var fel gjort sedan tidigare. Nämligen en värmekulvert som låg ovan mark i stället för nergrävd. Trist att behöva göra om sådant som nyss är gjort. Tog så otroligt mycket mer tid än vad vi räknat med. Men sedan grävdes det minsann för att gjuta fundament till stolparna till planket till uteplatsen /innergården. Äntligen. Vi hann med att gjuta få dit stolparna och grundmåla dem. Även att såga till plank till nästan hälften, men vi får se om de kommer upp i vinter... 

Men också gämna till marken precis som det ska vara. Klart för att bygga trapp, lägga sten och bygga öppen spis till våren. Mycket att se fram emot även sedan skidsäsongen är slut sedan i vår:)


5 kommentarer:

 1. Så vackert med vitt. Här är det lervällingsäsongen som startat. Hoppas på några soliga dagar till så vi hinner natta trädgården.

  SvaraRadera
 2. Jag tror bestämmt att jag har bosatt mig i fel del av landet när man älskar snö som jag, ja då ska man ju inte bo i Skåne. Här blomma annemonerna fortfarande och jag hoppas dom klarar denna vintern. Tyvärr har dom en tendens att inte klara sig när man planterar dom på hösten.

  Kram Anna
  Underbara vinter bilder

  SvaraRadera
 3. Vill också ha ett skyddande vintertäcke till växterna men inte så tjockt!
  Tur ni hann få ner kulvertledningarna och göra fundamenten så ni slipper börja med grävning nästa år.
  Granhäcken ser ut att trivas.
  Svartvita fotot mycket vackert.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Härligt för dig att du får snö. Det ska ju var snö där du bor. Här blev det igår ett vackert vinterlandskap - idag snöslask och stövlar på - som livet är i skiljetiden av årstider. Spännande att följa dina byggen, och visst är det så att man väl aldrig hinner riktigt med allt man tänkte...

  SvaraRadera
 5. oj, det ser ut som om granhäcken trivs! Det ser ut som om den faktiskt växt på sig lite under sommaren. Hoppas att du har upprättat ett litet kalkylblad för att följa framfarten i statistik. :)

  SvaraRadera