måndag 26 mars 2012

Spridd och smickrad

http://lithenstradgard.blogspot.se/2011/08/hos-inger-kallstrand-froson-jamtland.html
Det är inte utan att jag blir lite smickrad då jag hittar min bild från Inger Källstrands trädgård i somras lite över allt på Pinterest. Kul att den inspirerar. Men lite ledsen blir jag när det inte alls framgår att den är min...det måste jag erkänna. Hade ju varit kul för mig som fotograf och för Inger som har en så otroligt vacker trädgård, eller hur?

Skulle vilja uppmana alla er som sprider bilder på nätet, fortsätt. Fortsätt att göra reklam för stylister, fotografer, trädgårdsägare... men se till att källan är den riktiga. Att bara länka till google eller pinterst är inte okej, eller för all del till en adress som inte finns eller talar om något. Tack för att ni lyssnade. 

9 kommentarer:

 1. Så jättetrist att inte tala om var man hittat bilden! Som är mycket vacker...
  O vilken trevlig trädgård Inger ser ut att ha! Blev ju bara tvungen o följa länken till det blogginlägget 8-) Att få till en liten japansk del med så få ingredienser... snyggt!
  Ska bli kul o se vad som händer i trädgårdsÅre framöver.... börjar snön smälta undan ännu?
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja Ingers trädgård är jättefin!
   börjar smälta.. men en del som ska smälta;)

   Radera
 2. Ja det där är viktigt! Det händer så ofta och det är trist, och speciellt irriterande när jag rent faktiskt lägger ner en hel del tid på att märka mina bilder med metadata och därmed är det rätt enkelt att kolla.
  Många vet alldeles för lite om upphovsrätt, det är visserligen väldigt, väldigt mkt bilder i omlopp i världen idag, men det gör det ju egentligen ännu viktigare att man anger sin källa. Precis som när man skriver en text!
  Nyfiken på hur mkt snö du har nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kanske kanske vågar jag visa en bild på snön snart;)

   Radera
 3. Det är trist att det skall vara på det här viset!

  Ha det gott1
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig och förstår. Själv är jag inte någon fotograf eller ens proffsig men när dom lånar bilder och inte berättar blir man ledsen. Jag ha rråkat ut för det en gång att någon nav min bild på sin blogg och då blir man lite sådär när som inte berättar källan så nu sätter jag mitt blogg namn på mina bilder så ofta jag hinner.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har också ett stooort antal bilder ute på Pinterest, vilket jag inte upptäckte förrän i julas när jag själv blev Pinterestare.

  Men du angående mitt inlägg idag, det ligger en länk i texten till SULIS där illustrationerna kommer ifrån, men kasnke är det inte tydligt nog. Jag har börjat nog börjat slarva med att skriva länken under bilden, brukar bara lägga länk längst ner i texten.

  Ha det gott, kram H. som tycker din bild är heeelt ljuvlig... men inte sett den själv på P.

  PS vet du om att du har "bokstavskontroll" på kommentarerna...

  SvaraRadera
 6. Hej på dej!
  Jag hittade din blogg för två dagar sen när jag sökte på Åre och växtzon. Jag bor nämligen också i dalen och har en oerhört trist trädgård som jag ska försöka fixa lite mysigare i vår/sommar. Har du några tips om vilka växter, klätterväxter främst som man kan plantera för att ex rama in sitthörnor i trädgården? Väldigt gärna får det vara lättskötta växter ;)
  Kommer följa din blogg med stort intresse och kanske råkar vi på varann på byn!
  Hälsningar Kaisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Kaisa med Årebor! De fina genvägarna här är att bygga skyddet runt sin sittplats först. För att sedan fylla den med växter. Bästa basen är annars humle, tåligt som bara den. Men inte så roligt. Kommer visa framöver på bra kompisar till det byggda skyddet och till humlen. Hoppas vi sed

   Radera