måndag 12 mars 2012

lampa av skålen Angenäm


hahahah nä, bloggen byter nog inte namn till lampbloggen;) men några "gördetsjälv" projekt återstår nog i lampväg, kan inte hjälpa... 
ANGENÄM är en serie skålar, fat och vaser i hamrad aluminium formgiven av Nike Karlsson för IKEA. Jag såg en bild av skålen och bara kände, där är ju min kökslampa:) fick den utköpt på IKEA i Sundsvall och fraktad hit till Åre. Ett 7 mm hål borrades i skålens absoluta mitt. I med textilsladd och volia! Passar perfekt i vårt kök. Den matta hamrade utsidan mot den guldblänkande insidan är ljuvlig och gör att den lyser fantastiskt. Den ovala formen är pricken över i ovanför en arbetsbänk/bardisk som här tycker jag.
Å en lampskärm för 249.- är ju inte dumt

tidigare lampprojekt här på bloggen:

7 kommentarer:

 1. Jamen, självklart att just den skulle bli en lampa! Darn... nu ligger jag 2 lampor efter eftersom jag inte ännu har gjort den där tapet-lampan du gjorde för en tid sedan.

  Har du använt textil-sladd också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. japp textilsladd, är ju lite galen i just det:)

   Radera
 2. Men jag dööööör så snyggt! Trodde först att det var inspirationsbilder från något tjusigt magasin du visade... innan jag insåg att det var dina bilder från ditt vackra hus och ett helt fantastiskt, kreativt, snyggt precis-i-min-smak-projekt!

  Otroligt läckert och passar perfekt i köket där. Fniss... kan inte låta bli att le, för just så där kommer jag på mig själv att tänka tätt som oftast..." åh, den där kan ju komma till användning om jag bara vänder den upp och ner och ut och in och bak och fram, eller hackar den i småbitar, eller spraymålar den och hänger upp den i ett träd, eller pillar lite på den på ett eller annat sätt... och detta gäller alltför många saker! "Bra att ha-saker" som gör sambon galen. Ehm.

  Nej, åter till fokus på din fina lampa. SÅ LÄCKER!

  Vårhälsningar från det svengelska hemmet,
  Helena

  SvaraRadera
 3. Gud, vad fiffig du är:) Den passar ju jättebra i ditt fantastiska kök (hus).
  Kram från Mariann

  SvaraRadera
 4. Passar ju som handsken i ditt läckra kök! + i kanten för vårglimten med lampan och tulpaner!!

  SvaraRadera
 5. Det där gillar jag! att se potensialen i en sak och få till det så där bra!
  Den blev riktigt fin och passar kanon!
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Kul att du ser hur du kan få en skål till en lampa och inte stirrar dig blind på vad den ursprungligen var tänkt till! Och mycket snyggt blev det :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera