onsdag 12 oktober 2011

Lampa av en flaskaHar lite pippi på att göra mina lampor själv. Tog tillslut mod till mig och borrade hål i den gamla fina flaskan. Kakelborr och kylande vatten så gick det som en dans. Övade först på en vinflaska, så vem vet kanske blir fler lampor:)

Trädde i rund sladd och en lamphållare i toppen, vips en lampfot!

Skärmen kommer från Dekåren här i Åre och är av märket Kamelo, älskar den! Handgjord i Sydafrika under shyssta förhållanden, gillar sånt. Bra kompisar blev de också, det nya med det gamla. Flaskorna finns just nu i ett överflöd på loppisarna, så passa på, Allt från 50-150 går de på, stora och härliga.

Bänken fick ny skiva av samma material som väggen bakom, Orkidéerna har även de fått brunt glas runt sina fötter. Hallen börjar ta form. Väntar nu bara på skrivbordet.... i glas såklart

8 kommentarer:

 1. Men himmel och pannkaka Marie vilken snygg lampa. En sån DIY:are du är då!!! Fantastisk lampskärm också. En makalös fin kombo. Passar toppen där på byrån också. Som taget från ett inredningsmagasin hörru :-)))))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig idé och vad snyggt det blev! Nu satte det genast fart på pysselnerven :)

  Kram, Sofie

  SvaraRadera
 3. Lampan blev jätte fin !! gillar lampskärmen hel skarpt!!
  Det finns brons färgade lampsladdar också.
  Visst är det kul att fixa sina egna grejor... oftast finns inte det man vill ha eller så kostar det för mycket.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Ruggigt snygg blev den. Guuuu vad spännande. Vilken idé! Vill gärna gå på Dekåren och njuta av vackra saker till helgen.

  SvaraRadera
 5. Hej Marie!
  Snyggt jobbat, jag hoppas att du tömde vinflaskan innan testet!:)
  Finns det ingen risk för nötning på sladden? Jag skulle nog ha satt en genomförning i hålet!

  SvaraRadera
 6. Testade brun sladd först, men den försvann i flaskan, gillar att sladden syns. Klart vi ska på Dekåren i helgen:)

  Så klart borde jag ju satt dit en sådan Ulf, fixar det! Å jo vinet, var ju tvungen;)

  SvaraRadera
 7. Tänk att jag har ett par skit-snygga flaskor som bara står... måste leta rätt på dem och jag bara hoppas att de var bruna! För jag går igenom en brun fas i livet nu :) Konstigt det där... hoppas bara att jag slipper åka upp till Åre för att hitta en sådan snygg skärm. Jag håller ju på att summera mitt köksbygge så det vore klockis med ett par schyssta lampor i fönster.
  Ha det så bra
  /ingela

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Så fint det blev och en sån rolig idé. Kul när man kan återanvända saker :-) Kikar in här för första gången - ser jättefint ut, så härligt att bo med den vyn över fjällen!
  /Annika

  SvaraRadera