fredag 19 februari 2010

Kärlek vid första ögonkastet( foto: http://www.rosenbergwase.se)

finns det? Absolut,

första gången jag såg mitt drömväxthus var vid Stockholmskulturhvudstadsår och utställningen ute på Rosendals Trädgård 1998 å jag blev helförälskad, men då fanns varken tiden eller pengarna. Alla andra växthus jag såg, saknade något, eller gifte sig inte riktigt med vårt hus, så det blev inget växthus alls, trots stort odlarintresse för det äbara.

Tiden gick och i sommras 11 år senare pang, händer det igen, när såg jag ett med samma underbara känsla igen på Zetas handelsträdgård. Vid närmare efterforskningar visade det sig att det var samma formgivare. Å när en sådan kärlekshistoria uppenbarar sig, var det inget annat att göra än att börja gräva, genast.

Så i sommras grävdes en stor del av baksidan om, för att göra plats för en mur i bakkant. En mur som växthuset ska kunna luta sig emot, och som ska rama in vår Potager riktigt. Dessa växthus anpassas efter kundens önskemål och vi tänker oss en del för växter och en del för njutning och samvaro med en värmande mur bakom.

Men först ska muren komma till, å har jag väntat 12 år så kan jag kanske sjå mig ett litet litet tag till. Under tiden drömmer jag om sommaren i mitt växthus....

fortsättning följer......

mer om växthuset solsidan på http://www.rosenbergwase.se

4 kommentarer:

 1. Förstår att det var kärlek vid första ögonkastet, ser jättefint ut! Spännande projekt:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Ser härligt ut!
  Jag vet också precis hur "mitt" växthus ska se ut och vart jag vill ha det. Men det kommer nog att dröja ännu ett tag. Men jag kan nästan se det när jag tittar ut, i fantasin liksom. :)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Så fint..
  Jag lovar att det kommer att bli det bästa du har gjort. Jag byggde mitt istället för att köpa ny bil fast jag borde köpt bil.
  Jag byggde 30kvm men inte så charmigt som det du visar men jag trivs bra med det.
  Ha det gott
  Ser framemot att se mera
  Annika

  SvaraRadera
 4. Du har valt växthus helt i min smak, fastnade också för dom.
  Det kommer bli en prydnad i trädgården.
  Ha det bra
  Mariana

  SvaraRadera