onsdag 4 juli 2012

framsidan snart klar...

Trappstegen klara. Gjorde så mycket för känslan inifrån och från trappen upp till övervåningen. Den går inte ända ner till parkeringen och gruset utan är bara för att den är vacker, gör att man kommer närmre dammarna sedan och delar av ett sluttande område på ett bra sätt. 
Fotat i regn, vad gör man inte;)
Japp, framsidan nästan klar.... Fattas dammarna. De tar några veckor till. Ska skäras ut och sedan svetsas. Å så fattas det två träd och en buske, samt några perenner till. Fast det mesta på plats. Bara längtar ihjäl mig tills allt har växt ihop och syns på riktigt. Så tätt tätt har jag satt. Får ta och dela med mig om några år, fniss!
även gaveln mot väster har fått en omgång. Här har trappor gjorts. Samt grus lagts. Här blir det en hel del växter och en mur av spängsten i egendesignad armeringsmatta längs med hela sträckan mot skogen. Hela 9 meter med vinkel och passage.... tar sin tid att fylla med sten tänker jag mig, ett höstprojekt...
Vägen dit har fått kanter och grus. Ordning och reda nu ända emot granhäcken. Just nu slutar granhäcken lite tvärt. Men här tar muren vid. Alldeles för mycket takras med snö för en häck här, tyvärr.
Mängder är planterat. Mycket med naturens närvaro. Mer om växtvalen sedan när de går att visa snyggare. Här liljekonvaljer. Ett helt fält med vita, rosa och dubbla, till och med strimmiga blad... tillsammans med harsyra, murgröna och Björnrot framför granhäcken... Mmmmm
Andra trädet på plats, en Scharlakanshagtorn Crataegus Intricata. Stora vita blommor på våren, flikade blad som får vacker höstfärg, rundad form, 4-5 meter, röda fina frukter på hösten som brukar få sitta kvar en stund sägs det. Ser fram emot att följa. Väntar på en beställd Rönn, En amerikansk rönn Sorbus Decora även den med röda bär och rundad form. Viktigt med höstfärg tycker jag. Fjärde trädet är inte valt ännu. Hoppas komma fram till ett beslut och få tag i snart. Så att ännu ett år inte går...  men rusar inte efter första bästa för det, väntar hellre då. Får gärna vara ett med vacker höstfärg.. urvalet för zon 8 är ju sådär... men kul när det finns:)
Häcken framför hängmattan är på plats. Samma som kantar hela framsidans kant. Blåtry
De ska klippas ner ordentligt även här så att de snabbt får tät fin form. Här finns den för att bryta grusytan och för att göra hängmatterummet mer inbjudande och ombonat.
Lite frustrerande sakta går det emellanåt, fast ja tar man sig en titt på hur det såg ut i mitten på maj, så är det rätt okej:) 


6 kommentarer:

 1. Vad ni har jobbat!
  Måste kännas härligt när detta är resultatet :-)

  Själva kämpar vi på med jordfräs och skottkärre körning med jord, stenmjöl, grus, stenar och kompost. skyfflar och krattar och får förhoppningsvis ett fint resultat :-)

  Kram Helene

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blir!!! Vilken skillnad, helt otroligt. Spännande dessutom att se bilderna från i maj. Det har hänt rätt mycket på dom här månaderna! Ha det så himla bra. Och du, när du ska till Sundsvall nästa gång, kan du ju svänga in och ta en kopp kaffe i Vattjom. Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Otroligt vad ni har hunnit med.....så fint det blir!

  SvaraRadera
 4. Det går frammåt!!! låter och ser riktigt fint ut!
  Trevlig sommar
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Häftigt! Och så fint tänkt. Ska bli roligt att följa.

  SvaraRadera
 6. Wow! Så snyggt och fint det blir. Gillar verkligen tanken bakom helheten. Och heja med granhäck, det är verkligen underskattat. kram Sophia

  SvaraRadera