måndag 28 maj 2012

lövsprickningsexplosion, vitsippor och arbetet går frammåt

 underbart att ha en alldeles egen vitsippsbacke på tomten
till nästa vår får de sällskap av lite lökar
Kanten mot grusplanen har kommit på plats, ringen till trädet likaså, precis som fågelbadet. Nu väntar jag bara på torrt väder för en sista målning och på att stenmjöl ska komma på plats.

Stolparna är gjutna och alla delar grundade och målade en gång innan fastsättning. Markduken har dragits upp under och bakom och fästs på baksidan. Detta för att inte jord ska rinna ut i gruset och för att minska på ogräs. 

 Typiskt fjällväder har vi. I helgen tropisk värme, då det gröna slog ut medan vi såg på. Middag ute i lördags trots att klockan var halv åtta, magiskt! Å i dag har vi haft snöblandat regn och 2 plusgrader. Fick mycket gjort inne då, det är ju bra;)


5 kommentarer:

 1. Wow, vilka fräcka vitsippsbilder!!

  Roligt att följa trädgårdens framväxt. Spännande!!

  ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Det går frammåt!!!
  Hoppas ni får fint väder så det går att fortsätta!
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Såå vackra vitsippsbilder MArie! Jag blir alldeles darrig:-)
  Det är så roligt att se det tar både fart och form i trädgården, vilket projekt!

  Ha det gott, kram H.

  SvaraRadera
 4. Oj, vilka projekt ni håller på med. Dina ritningar/planer ser Jättefina ut. Gillar den falusvarta kanterna också. Så spännande att följa.

  Ljuvliga bilder på vitsipporna!

  Kram, kram
  Maria

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du vill dela med dig av arbetet. Har tänkt att jag ska ta tag i ute jobbet nu när mässan är avklarad. Började med lite rensning igår men har även lite gräv ideer. Får se om det blir nåt idag. Kanske! Tycker också att det är bra med dåligt väder ibland, för inne miljön blir lite eftersatt, allra helst nu när vi har hundbesök. Han åker hem på lördag. Väntar på ett tyg som är väderbeständigt som jag beställt för att klä dynorna till sängen. Ha det så bra hälsningar Mariann

  SvaraRadera