fredag 11 juni 2010

utifrån och in och tvärt om
Jag bor på landet, på en ö med broförbindelse in till fastlandet. Inte helt oviktigt tycker jag, läget alltså. När det gäller att ta hänsyn till omgivningen, eller konstratera mot den.

Utifrån, syns inte mycket av det som råder där inne. Det gillar jag. Kan ju vara så att det uppfattas som om det inte finns någon trädgård, å det gör mig ingenting. Det är ju också så att det ger mig frihet då jag inte hinner med, å det händer ganska ofta i det liv jag lever. Men det gör liksom inget, igen panik, tids nog hinns det med. Å det har inträffat många gånger under trädgårdens levnad .-) Men när det råder total ordning därinne, blir kontrasten inifrån underbar. Men ingen skillnad syns utifrån.


inifrån och ut. Vyer från trädgården och ut över omgivningarna, sätter mycket av färgerna i min trädgård. Ormbunkarna får härja ganska fritt även i trädgården, precis som det rosa och gräsen, men naturligtvis på ett helst annat sätt. Jag gillar kontraster med en tanke. Mellan närmsta grannen "hästhagen" och vår trädgård finns äng, mellan oss och grannen nedanför finns äng. Även framför huset ner mot vattnet. Likaså upp mot skogen på baksidan. Det skulle ju ha kunnat vara perfekta klippta häckar precis efter vägkanten, men nej, hos oss ramar ängar in.

Just nu är de som allra vackrast, älskar sommarängar...

Men inom kort kommer plank och murar sätta gräns för Rådjurens skull, inget som jag vill, men det måste till. Dock kommer de innanför ängarna

4 kommentarer:

 1. fint! att få till en ängsliknande miljö som du har är det nog många som lägger ner en hel det både tid och kraft på!

  SvaraRadera
 2. Det bästa är att jag inte lägger mycket tid på dem alls. Slår dem en gång per år bara, resten ren njutning:-)

  SvaraRadera
 3. Vacker omgivning du har det gör mycket för trädgården, en blomsteräng vore trevligt att ha.
  Ha en trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Så vackert med ängarna och det vildväxande. Håller med Lotta om att det är det många som lägger massor av tid på att skapa....... Måste ju vara underbart att kunna se havet från trädgården också..... Du bor väldigt fint till Marie! Skulle också vilja bo lite längre bort från 'stan'.

  Ha' en bra helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera