onsdag 27 januari 2010

I Love

Vintern,
det är sant, trädgårdsmänniska som jag är och trots ovädret som just anländer jämtland.

För några år sedan skrev jag följande på min webb, och det stämmer fortfarande

Även om jag är en trädgårdsfantast av stora mått, så älskar jag vintern. Av flera anledningar, bl.a för att det är helt kravlöst och bygger upp ett sug som jag inte tror att jag skulle ha annars.

Men också för skidåkningen och alla resor till hemmet i Åre.

Inför vintern gör vi så lite som möjligt, så mycket som det bara går får stå framme, stå kvar. Inget klipps ned, inget täcks över, bara lämnas.

Det vi gör är att ta bort en del möbler och parasoll som skulle bli fula annars också klipper vi upp löven med en sista klippning, resten får vara.

Älskar alla skulpturala former som uppstår och måste erkänna att det redan vid skapande finns en tanke på hur det klär i snö.

Här uppe har vi ju en lång vinter och en mycket kort vår. För att slippa en massa brunt och tråkigt under den bara tiden utan snö. Har vi mycket klippta häckar, vajande gräs, sten, stenpartier, sten som marktäckning bl.a Snyggt och prydligt hela hösten
och när snön smälter.


Njut och fundera över hur din trädgård ska se ut nästa vinter.....

4 kommentarer:

 1. Hallå Marie, från den ena bloggen till den andra. Kom just från Ingelas blogg där hon hatar snön, till din blogg där du älskar snön.

  Jag är mer på din linje :D

  Marit

  SvaraRadera
 2. Klart vi ska ha vita vintrar! Vi har haft så många slaskiga vintrar här nere, och då är det både mörkt och trist. Snö är ju otroligt vackert! Många kloka ord du skriver!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, vintern behövs för att "ladda" inför det kommande trädgårdsåret.
  Varma hälsningar
  Helen

  SvaraRadera