onsdag 2 november 2011

Brysselkål- Rosenkål

Första gången jag odlar dem, men ja har ju flyttat och krånglat lite med dem så någon middag blir det inte av dem;) Men varför bara ett kålhuvud på varje stam? Dåligt sort eller bara dålig omvårdnad?

Vackrast nu i november är de i alla fall!

8 kommentarer:

 1. Vackra är dom dina små "envåningsplantor", äkta novemberglädje:) Mina plantor står i en pallkrage och har växt som bara den.....började tidigt "bygga balkonger". Problemet för mig var att de små huvudena förblev så små. Fick råd av en bloggvän att toppa plantan och det gjorde susen för storleken:)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så söt den var med alla sina färger/Mariana

  SvaraRadera
 3. Det kommer nog att gå bättre nästa år! Kanske du startade för sent med odlingen.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Så vacker!! Funderade på om jag skulle odla brysselkål i år, men det blev aldrig av. Har ingen erfarenhet av den dock.

  Pinnarna i lådorna du undrade över är växtstöd - grenar från äppelträdet som brakade i vintras. Efter att ha rensat bort sommarodlingarna satte jag tillbaka grenarna i odlingslådorna.

  Ha en skön hösthelg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Väldans vackra färger i alla fall!

  Åh så duktig du är som skapar egna lampor av flarror! Jag höll bokstavligen andan första gången jag borrade i porslin, men jag kan tänka mig att det är ännu "läskigare" att borra i glas... Läcker blev lampan, helt klart!

  Och så Sissinghurst....mmm en dag skall jag dit och det är just genom bloggar jag blivit uppmärksammad på detta till synes otroligt vackra och intressanta ställe. En dag...!

  Tusen tack för dina besök och rara kommentarer hos mig - jag blir SÅ glad!

  Önskar dig en fin helg!
  Helena

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag skrev ett blogginlägg om hypertufatråg dag.Googlade lite för att hitta nån bra länk att tipsa om då jag inga bilder har från mitt gjutande för många år sedan.Hittade en bra beskrivning som nästan på pricken stämde med hur jag gjort o vet du det var ett flera år gammalt 'inlägg'du gjort.
  Hoppas att det var OK att jag länkade?!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Åh vilka fina bilder från Sissinghurst i ditt förra inlägg, en riktig favoritträdgård! Jag vill åka dit igen!!! /Katarina

  SvaraRadera
 8. Låter konstigt med bara ett litet brysselkålshuvud på plantan..ingen aning om varför. har odlat visa år och fått massor av små kål. Har lärt att uppskatta dem, som barn fick jag minst sagt utkokta på söndagsmiddagar hos farmor, det tog 20 år innan jag smakade igen..kram Sophia

  SvaraRadera