tisdag 14 juni 2011

17 engelska trädgårdar på 6 dagar i galet trevligt sällskap


är precis vad jag nyligt fått uppleva. Helt fantastiskt underbart hade vi 6 trädgårdsnördar från norra Sverige. Från hyrt hus i Epsom tog vi de krokiga, smala vägarna runt södra England. Över allt såååå mycket att titta på, även utanför trädgårdarna. Eller vad sägs om en religiös hälsning på åkern? Och som tur var, lite omatchade rosor, befriande fult i allt det fina:)
Underbara staket som fanns över allt. Utan en spik eller skruv, i like!
Trädkoja sedd genom bilen, hur snygg var inte den?
Prydliga, härliga entréer privata som kommersiella, omsorgsfullt välkomnande!
För att inte tala om alla tjuvtittar man får över allt. I bland minst lika trevligt som att verkligen få gå in!


Å Pubarna, underbara ställen i byarna och på landet. Många med egen trädgård. I Epsom, en pub med bakgård, grill ute och magisk blandning av folk på cykel, herrar i hög hatt och frack, minnesvärt besök!


Nåja, nu var det ju trädgård det skulle handla om:)
Så många intryck så många bilder blev det. Har skalat ner från 700 bilder till 300 och fortsätter att minska, så ska ni få se sedan. Stora erkända trädgårdar och små små privata. Stark upplevelse var alla speglar, något jag sett förr, men aldrig anammat, men nu blir det nog en. För läckert är det ju!

Först ut Great Dixter, håll utkik:)

2 kommentarer:

 1. Så härligt, en dag har jag lovat mig själv att jag ska till England på trädgårdsresa, hoppas det blir snart.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Det skall bli intressant att läsa om de privata trädgårdarna! När vi var på trädgårdsresa i England besökte vi endast en privat trädgård, men den var den bästa!!! Värdinnan visade stolt upp ett reportage i svenska Land om just hennes trädgård.

  Ha det galet!
  /Ruben

  SvaraRadera