måndag 13 augusti 2012

Olssons Täppa -Skåne
välformad buxbom och vackert GlanskörsbärHemkommen efter några fullspäckade trädgårdsdagar i Skåne och Halland, har jag ju en hel del att visa då vi såg 13 st;) .  Börjar med söta lilla Gunilla Olssons täppa i Helsingborg. En stram trädgård som samtidigt var lika söt och levnadsglad som Gunilla själv. Gunilla älskar att formklippa, skapa ljus och siktlinjer men också att skärma av. De blommande favoriterna är Solhattar i alla de slag, men även sommarblommor som hon drar upp själv från frö. Man blir glad av Gunilla och hennes trädgård och vackra hus.

My pictures from a visit to: Gunilla Olssons garden in Helsingborg, Sweden
Photo: Marie Lithén

7 kommentarer:

 1. Ser härligt ut, gillar speciellt träden runt fikastället :D

  SvaraRadera
 2. Det här kallar jag TRÄDGÅRD!! Så fantastisk!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Hej Marie!
  Vilken trevlig resa du måste ha haft! Att du kom på idén att fara till Skåne? For du alldeles själv? Väldigt kul och spännande förstår jag! Hur planerade du resan? Fick lite lust att kanske göra en sån tripp själv något år. Undrar om det är en kornell som hon har stammat upp på den sista bilden?
  Ha det gott!
  Mariann Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lite dålig koll på de många buskarna som finns i Skåne, men visst är det förmodligen en Kornell. Om inte så är det ju ett alternativ för oss i norr!

   Jag har rest med Anna-Karin och Susan. Vi planerade lika grundligt som resan till England:) Noga utmätt på karta och fördelat på dagar. Många av trädgårdarna var ju öppna på tusen trädgårdar men några fick vi ju kontakta om att få se tidigare eller ändå, aldrig något problem för trädgårdsnördar att få komma besök:) Absolut ska man resa och se andras, vilken otrolig input och inspiration det ger, lycklig i hela kroppen just nu! Res på Mariann!

   Radera
  2. Underbar trädgård, så full av liv! Vilken resa du gjorde där Marie! Avis - är bara förnamnet!! Den där busken är inte en kornell, men kanske/förmodligen en lönn - acer negundo "Auromarginatum"

   Kramkram från Besserwissan själv;-)H.

   Radera
 4. Vilken fin klippning med rutor och bollar!!!
  Så många du hunnit med!! ska bli kul att få se.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Ojojoj vilken fin trädgård! Jag borde ju ha hängt på er, vilka ställen ni har besökt!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera