torsdag 26 juli 2012

köksträdgården börjar ta form

Såå har jag äntligen kommit till den godaste delen av trädgården. Köksträdgården. I vår förra trädgård var den stor. Här finns inte det utrymmet tyvärr, så det gäller att snåla med platsen. Självaste trädgårdslandet blir en jättestor låda, 160 cm bred och drygt 4 meter lång med en höjd på 70 cm kommer den rymma 72 påsar jord;) återkommer om den. Men eftersom den var prio 1 när det gällde utrymmet så får övrigt anpassa sig något:) 

Ett vägghängt bord blev det av egensnickrade konsoller som målades svarta för att försvinna lite, så blev gången inte så trång. Skivan är virke ur den numera kära skräphögen. Hyllan ovanför gjordes med inspiration av Ernst kökshyllor, fast, ska vara helt ärlig så var det i stort sett omöjligt i en trävägg. Så gör det inte hemma;) fast smäckert blir det ju. Ingenting är nyköpt, tycker det i bland går galenskap i det. Letade i gömmorna och hittade mina blå emaljerade kanna och fat. Ett varv med sprayburken så passade de också in. Skönt att kunna ha vatten och någonstans att pyssla och veta var man har sekatören, saxen och snöret eller hur. 

Nästa steg blir att svetsa en spalje till äppelträdet som ska spaljeras mot väggen i u form har jag tänkt (får se) å så att fylla "lådan" med lite prima giftfri jord.....


 Fast viktigaste i en köksträdgård är ju egentligen komposten. Så den började jag min snickarbana med:) Åh herregud vilket mastodontjobb. Gjorde det lite väl krångligt för mig men klarade det helt själv, det är en underbar känsla. Gjorde den av de absolut sämsta brädorna i högen, så dåliga att de inte är någon idé att måla dem rötskadade som de är. Men det gör inget tycker jag. Nästan lite NK finish på dem;) Öppningsbara fack i framkant för att underlätta vis tömmning. Med lock så att en del hushållsrester kan slängas där, men inte tillräckligt tät för animaliskt och tillagat. Men skal, grönsaker, kaffesump mm hamnar där. Känns som en riktig trädgård först när en kompost kommer på plats, tycker inte du? Guld att skörda om ett par år! 

Mycket mer bygga blir det nu när jag värmt upp:) Så Ernst släng dig i väggen, fniss
Hoppas ni har sett att jag hade trappor av ramar som vilar på varandra före Ernst. Å klädställningen... före! Säger bara;) 2 kommentarer:

 1. Wow, så vackert och enhetligt. Allt stämmer så bra ihop tillsammans!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Så supersnyggt! Som vanligt är ju svart bäst... Och kompost tycker jag också är viktigt, det bara måste man ha, jag har 4 hemma och 2 på odlingslotten! Och de är ständigt fulla!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera