Köpte på plantskolan, en perenn salladsväxt.... med namn Skogs Skräppa
eller möjligtvis Skogsskräppa. Nu när jag googlar, får jag fram massor av träffar på "så bekämpar du massiva ogräset" och några få på så här tilllagar du... Undrar om någon har erfarenhet? Hur stor blir de?
ogräs eller mat?
Ingen aning, vad heter den på latin?
SvaraRaderaDen ser ju god ut ialla fall!
Den där har nog ingenting med det som traditionellt kallas för "skräppa" dvs Rumex.
SvaraRaderaHej Marie!
SvaraRaderaDet ser ut som ängssyra som jag köpte på Ica. Har delat min planta, tänker använda den som kantväxt, pga de vackra blade, i en stor kruka. Ört-Mona pratade jag med på mässan, de såldes även där, hon sa att de spred sig oerhört om man planterade dem i vanlig rabatt. Så det tänker jag inte göra.
Kram från Mariann
Har inget latinskt namn. Men tror jag gräver ner dem i en hink utan botten för säkerhetsskull
SvaraRaderaMen, så glad jag blev av att hitta en trädgårdsblogg här i Jämtland! Surfar såklart runt bland andra med, men att se zon 1-trädgårdar blomstra medan det är 7 grader och regn hos en själv kan knäcka den bäste :) Ska genast leta runt i ditt arkiv efter godbitar sen förr, åsså har jag dig nu på Bloglovin så jag får se vad mer du hittar på! Hej från Jessica i Ösd
SvaraRaderaSer ut som Rödbetsblad! har inte sett eller använt i matlagning, men dom ser läckra ut.
SvaraRaderaHa de bra
Mariana
Jag köpte den som ängssyra på Trädgårdsmässan i Timrå. Har använt några blad i sallad för att få lite färg. Monica på ön använder den som perenn med dekorativa blad.
SvaraRadera