måndag 26 mars 2012

Spridd och smickrad

http://lithenstradgard.blogspot.se/2011/08/hos-inger-kallstrand-froson-jamtland.html
Det är inte utan att jag blir lite smickrad då jag hittar min bild från Inger Källstrands trädgård i somras lite över allt på Pinterest. Kul att den inspirerar. Men lite ledsen blir jag när det inte alls framgår att den är min...det måste jag erkänna. Hade ju varit kul för mig som fotograf och för Inger som har en så otroligt vacker trädgård, eller hur?

Skulle vilja uppmana alla er som sprider bilder på nätet, fortsätt. Fortsätt att göra reklam för stylister, fotografer, trädgårdsägare... men se till att källan är den riktiga. Att bara länka till google eller pinterst är inte okej, eller för all del till en adress som inte finns eller talar om något. Tack för att ni lyssnade. 

lördag 24 mars 2012

Fel färg och fådda lökar

Av krukan med kungsängsliljor var det visst bara en som var röd visade det sig. Men oj så lite det gjorde, för så vackert det är med grönt i det vita å så gulligt de kikar upp. Trivs på fuktiga ängar i kalkrik jord läser jag på webben så nog borde det finnas en plats för dem här:)

När jag köpte dem så fick jag i blomsteraffären också frågan om jag inte ville ha lite överblommade vårlökar! Så klart jag ville, en hel kasse av pärlhyasinter vita dessutom. Kärlek verkligen. Blev ju en favoritaffär genast! Tack

önskar er en bra lördag

torsdag 22 mars 2012

smygpåskar

lite påsk flyttar in, minimalt påskigt, men ändå lite, och vår;)
Kungsängsliljor njuts inne nu och får flytta ut sedan
påskriset hoppas jag ska grönska, tills dess döljer det jorden i glaskrukan
 Go vår på er!




söndag 18 mars 2012

fuskar lite med våren


får ju faktiskt bära in den lilla Bellisen varje natt, men det är det värt:) Har liksom 1 meter snö och fin skidåkning samtidigt med lite vårgrönska utanför dörren. Vad mer kan man önska;)


PS. Ni Missade väl inte allra bästa trädgårdstoppen som gick i kväll TV8 19.00? Har du? har du missat Ulla Molins trädgård i rörliga bilder!! Sanna Töringes trädgård, Hannu Sarenströms insprirerande inslag, ja galet mycket bra har du missat då! se på play blir mitt tips!

måndag 12 mars 2012

lampa av skålen Angenäm






hahahah nä, bloggen byter nog inte namn till lampbloggen;) men några "gördetsjälv" projekt återstår nog i lampväg, kan inte hjälpa... 
ANGENÄM är en serie skålar, fat och vaser i hamrad aluminium formgiven av Nike Karlsson för IKEA. Jag såg en bild av skålen och bara kände, där är ju min kökslampa:) fick den utköpt på IKEA i Sundsvall och fraktad hit till Åre. Ett 7 mm hål borrades i skålens absoluta mitt. I med textilsladd och volia! Passar perfekt i vårt kök. Den matta hamrade utsidan mot den guldblänkande insidan är ljuvlig och gör att den lyser fantastiskt. Den ovala formen är pricken över i ovanför en arbetsbänk/bardisk som här tycker jag.
Å en lampskärm för 249.- är ju inte dumt

tidigare lampprojekt här på bloggen:

torsdag 8 mars 2012

om jag vore du...

...och hade möjlighet skulle jag absolut besöka

Mässan Rum & Trädgård i Kista som pågår nu!
Hör flera som muttrar lite, men tänk det gjorde jag förra året också. Och då tyckte jag att det var så här fantastiskt: http://lithenstradgard.blogspot.com/2011/03/massgladje.html


så masa dig dit och se själv vad du tycker om årets mässa. Jag har 70 mil, men tycker inte att det är så långt, skulle gärna varit där om jag inte var bokad på annat. Peter Englander har dukat Allt om Trädgårds bord, i deras monter kan du också träffa honom och en massa andra. Eller gå på några av seminarierna! Om inte annat så åk dit för Hannu Sarenström och Rune Kalf Hansen som lagar galet god mat och underhåller lysande även i år, det kan jag garantera!

Ta bara på dig det rätta humöret och inspirationsögonen så ska du se massor:)

http://www.kistamassan.com/events/rumochtradgard




söndag 4 mars 2012

Trädgårdstoppen - missade du?



Missade du starten i kväll kl 19.00 i TV8? Skynda till tv8play, som förhoppningsvis snart visar första avsnittet av andra säsongen. Bättre än någonsin känns det som. Otroligt vilka fantastiska trädgårdar det finns i Sverige, underbart att få besöka dem från tevefåtöljen. Sirka Westbergs trädgård i Bollerup var helt underbar, se mer av den här: http://www.tv8.se/tradgardstoppen/tradgardarna/sasong-2/skymningstradgarden. Önskar mig bara lite lite bättre bilder, annars är jag helnöjd. Så himla trevligt med trädgårdsteveprogram av trädgårdsfolk. Det värdesätter jag enormt!
.
bild: tv8.se

bild: tv8.se