tisdag 27 september 2011

Alphems Arboretum- Floby Falköping










En fängslande plats, magisk. Som lämnat starka spår i mitt minne. Tänk vilket arbete han la ner skaparen av denna plats, lantbrevbäraren Frans Johan Gegerfeldt. Utan träden vore platsen så klart ingenting, men det är i spelet med all sten som den blir just magisk. Just stenen är det också som till största delen fångas av min kamera. Tänk så många många skottkärror slet han ut, ofattbart slit som lades ner. En underbar plats.  Att det regnade denna sommardagen gjorde just ingenting....

mer om Alphem här:
http://hem.passagen.se/alphem/



torsdag 15 september 2011

höststormar och brasmys

Nu när vindarna viner utanför över fjället myser jag mer inne än pysslar ute, måste erkännas. Har hahahah på nytt fastnat för Alfapet, fast då inte i fysiska formen som på bilden utan i mobilen, galet kul framför brasan det med. 

Tänk att sedan vi flyttade in, har vi inte ändrat på något. Utan bara fyllt på med nya och gamla möbler. Allt var så fint redan. Älskar de bruna fina trägolven som är så galet härliga att gå barfota på. Träväggarna och trätaken är också väldigt fina och kommer inte att ändras. I stället lägger vi till väldigt lite trä i inredningen. Adderar i stället med läder, textil, päls, betong, järn och annat i stället för att få balans. Fortfarande klurar jag på hur bokhyllorna ska se ut. Så undertiden får böckerna stå staplade på golvet, funkar det med, tills man ska ha en bok;) Välkommen in hos oss

fick roliga kommentarer på fejjan, när alla djur stod på rad på väg in! Väl på plats ser de inte riktigt ut som en ark, eller? Gillar dem och kan nog tänka mig ett renhuvud också skratt. Träväggen är gjord av gamla golvplank från häbrena som huset är gjort av, älskar dem. 

Bordsskivan har maken gjutit i betong, återstår lite ytbehandling bara..

Kökssoffan ska få en mjuk dyna av trasmattor, bestämdes efter en tupplur på maten härom kvällen,  då ryggen av avdomnad!
Kelimmattan har inte heller kommit på plats, orkar inte lyfta på bordet själv,) men nu är det ju helg å hjälp på väg!
 Trevlig helg på er!

tisdag 6 september 2011

Välkommen till oss!

en titt på vår nya utsida:) helt galen är jag i det svarta, trapporna och dörrarna ( kunde inte gjort det bättre själv ) glad över en vacker entrédörr och en dörr direkt in i köket, å en till bastun, mitt emot köket. Allt samlat på ett och samma trädäck. Snillrikt ritat!

Här är det verkligen höst nu. Olivträdet har fått mossa runt fötterna å får stå ute ett tag till. I lådan på bordet har jag planterat blåbärsris, svampar och mossa från tomten! Utanför köksdörren sitter vi skyddat från regn och blåst, härligt! I fjol fick vi första snön redan i september, så snart är den här!















måndag 5 september 2011

ledsen

men regn regn regn, så det har inte blivit några bilder. Men i morgon har de lovat sol, så då plåtar jag, lovar!

torsdag 1 september 2011

vet ni

...att jag nog har ordnat på utsidan före på insidan nu när jag flyttar, nörd eller vad:)
Eller ja, inte ordnat i trädgården då förstås för den är ju ogjord (finns inte ens), men strax utanför dörren. Är ju så trevligt att sätta sig en stund i solen utanför en stund medan man fixar, konkar å bär om det är lite fint... blir lite bilder i helgen om ni vill förstås! För nu börjar det nya!