måndag 29 augusti 2011

i The Secret Garden hos Victoria Boije- Jämtland

Den här trädgården är ljuvlig. Smälter så väl i hop med utsikten och omgivningen. Vyerna i trädgården är välkomponerade som få, att det bor någon här med bildseende märks;) Över allt finns vackra vyer att fotografera. Den känns pampig och lite slottslik samtidigt som den är ganska liten och personlig. Det känns i varje vrå att här sitter man på riktigt, allt är på riktigt. Det är frodigt, lite trångt och väldigt stiligt..... satt länge på trappen, såg ut över trädgården och den hisnande utsikten över sjön och kände att jag skulle kunnat stanna länge, mycket länge.





Förälskade mig i dammen!





för att inte tala om vattenpumpen, som alltid har en droppe på gång

Huset är galet fint och passar så bra till trädgården, eller ja tvärt om är det ju;) Skickligt gjort!
Stolen skulle jag ju vilja ha, mums! för att inte tala om dörrfodren....







Ett paradis i Jämtland! inte sant?

Mer därifrån på Victorias Blogg: http://hemligatradgarden.blogspot.com/

torsdag 25 augusti 2011

Hos Inger Källstrand, Frösön, Jämtland










En fantastisk trädgård som man bara vill stanna i. På väldigt liten yta ryms enormt mycket. Allt i så välgjort, i perfekta proportioner, gör den så harmonisk. Liksom växtval och färger så klart. Men så är hon ju trädgårdscoach Inger! Även denna såg jag tillsammans med Trädgårdsamatörerna på Riksmötet. Guldklimpar från norr, inte sant:)



onsdag 24 augusti 2011

Vem stjäl på en trädgårdsvisning????

Jag har en hälsning från Gert-Åke och Viaköp Trädgård


Jag har en efterlysning!!! är det någon som vet vem som stal min egengjorda keramiklampa i trädgården under trädgårdsrundan, vill ha den tillbaks eller ett namn på förövaren så jag kan gå till polisen, den är inte värd något för er, men för mig är den de... HITTELÖN utlovas,, (guidad tur o kaffe i trädgården)... bild på föremålet.




Mer på Ger-Åkes blogg:
http://viakoptradgard.blogg.se/


Själv är jag chockad, har aldrig trott. Så dumt kanske att tro att just trädgårdsmänniskor är ärligare än andra. Men jo borde ju vara så när man delar ett intresse och blir hembjuden till någon, kommer aldrig att fatta. Men hör nu plötsligt om fler:( Sorglig sanning

/Marie Lithén

tisdag 23 augusti 2011

söndag 21 augusti 2011

I Beth Chattos trädgård

Hade ju före mitt besök här hört och läst mycket om denna fantastiska kvinna och hennes arbete. Men kunde ändå inte riktigt tro att jag skulle bli så fängslad som jag blev. Många ggr har jag också läst att trädgården är stor och opersonlig, för mycket park, för lite färg etc... Men nej här fanns en sådan otrolig trivsamhet, trots att det är stort, jätte stort. Ändå så avspeglade sig trivsamheten på besökarna. Som alla synligt trivdes och kände sig hemma på ett sätt som jag aldrig har sett i en så här stor besöksträdgård. Därför bara måste några få komma med på bild. Själv njöt jag av personligheten trots storleken, taken av träd, av allt vackert vatten, av mängderna av vackra blad, av helheten...

åh vad kan detta vara? så vackert träd!


















The Beth Chatto gardens, I love it!
http://www.bethchatto.co.uk/